Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
"SANA MUHTAÇLIĞIM;EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMDİR,RABB'İM"
|
 |
« : 31 Ocak 2010, 02:13:08 » |
|

25 Ocak 2010 09:30
Bu yazı önceki iki yazının devamıdır…13 yaş üstü herkesin okuması menfaatinedir. Üç yazı toplamında beş-on dakikanızı alacaktır, beş senenin yanında sözü olmaz, değil mi?
(Önceki yazılar: Kim Oynadı Bu Oyunu -1- :
http://www.ufuktan.com/forum/index.php/topic,5019.0.html
Kim Oynadı Bu Oyunu -2- :
http://www.ufuktan.com/forum/index.php/topic,5098.0.html
O olsaydı keşke başucumda Keşke Keşke Keşke Uyan……………….. oyun bitti…………. Keşke; şeytanın sözü…Boşuna 'keşke' deme ve şimdi beni iyi dinle…
Ey dışarıdaki sen! Oturduğun şu bilgisayarın başında, iyice düşün; Girip çıktığın sitelere, oynadığın oyunlara, tanımadığın sanal arkadaşlara, adı kendinde saklı, yazıp yazıp güldüklerine, gönderdiğin resimlerden aldığın resimlere, ettiğin küfürlerden aldığın hakaretlere, 'bu internet cafede beni kim bulacak?' diyerek iyice seni sen olmaktan çıkaran güvenceye kanma; emin ol bulurlar, ister İstanbul’da ol, ister Ankara’da ister SİVAS’ta, bulurlar işte… İçerde senin gibi düşünen sayısız kurbanı unutma, ya da Metin2 yukarda, bir daha oku…
Ey şimdi dışarıdaki! Oturduğun şu bilgisayarın başında sen de iyi düşün; Son dönemde kimlerle oturup kalktığına, kimlerle gülüp kimlerle ağladığına, ne içiriyorlar sana, kim alıştırdı seni bunlara, kim bunlar KİM ?? Yarın o mereti bulman için bilsen neler yaptıracaklar sana, sonu hüsran olan bu yolda bırak herkesi ve her şeyi gitme artık oralara… YARIN BUNDAN SONRAKİ HAYATININ İLK GÜNÜ, nerde elinin tersi?
Ey dışarıdaki sen! Oturduğun o bilgisayarın başında okudun yazıyı, sen de düşün; Düşündüğün şeyleri bir daha harmanla, toz duman olan kafanda bir hesap yap, bakalım değecek mi elini kana buladığına ya da üç kuruş kazanmak adına çalıp çırptıklarına, bu arkadaş dediklerin ne kadar dost sana? ...
Ey bütün bu olanlardan uzak olan, benim işim olmaz diyen sen… Daha okurken daralan, her şeyden dertlenen, bu kadar imkana rağmen sıkılan boğulan, elindekilerin kıymetini bilmeyen, sürekli mutsuz olan sen, Ne çok şeye sahip olduğunun, ne kadar zengin olduğunun farkında olmayan sen… Ne kadar çok şikayet ettiğinin … Hiçe saydığın özgürlüğünün aslında ne kadar önemli olduğunu bilmeyen sen… Yukarıdaki servetini bir daha oku istersen…
Ve içerdeki sen ve her ne sebeple girmişsen!!! Şimdi bir söz ver kendine sevdiklerinin başı üstüne, seni sen yapan değerler üstüne, yetiştiğin toprağın, yağan yağmurun, gıcırdayan ranzanın, içinde biriken kinin nefretin, mübarek gecelerde okuduğun kurtuluş dualarının üstüne, 'tövbe Allahım bir daha yok' de…
Zamanını boşa geçirme, oku geliştir kendini bu fırsat bir daha gelmeyebilir, fırsatlardan fırsat çıkar kendine ve sabırla bekle ve sadece Affedenden af bekle, devletten değil… Kendine inan, kendine güven, kader mahkumu da olsan 'niye ben?' diye kahretme….
Hayat bazen “neden ben?” sorusunu sormadan yol almaktır… Ve Sabır… Yüzünü ekşitmeden Acıyı yudumlamaktır…
-----------------------------
Bedirhan Gökçe
www.bedirhangokce.com
|