SONBAHAR
GONYALI
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

128
|
 |
« Yanıtla #75 : 19 Aralık 2009, 09:47:11 » |
|
MALESEF BENDE BİLMİYORUM VE CEVABI BULAMADIM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
"SANA MUHTAÇLIĞIM;EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMDİR,RABB'İM"
|
 |
« Yanıtla #76 : 21 Aralık 2009, 12:12:44 » |
|
bir tanesi topkapıda,diğer 6 adet nerede?
Bilmiyorum.. Bilenler söyleyebilir mi kardeşler?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
|
 |
« Yanıtla #77 : 21 Aralık 2009, 12:37:33 » |
|
Hicri sekizinci asrın âlimlerinden olan İbnu Kesir [86] Şam mushafını bizzat görmüştür. İşte bu âlim «Fezâilu'l-Kur'an» isimli eserinde şöyle demektedir: «Hz. Osman'ın Mushaflarının asıllarına gelince, bugün için onların en meşhuru Suriye'de Şam Camiinde bulunan nüshadır. Daha önce Tabariyye şehrinde bulunan bu nüsha H. 518 dolaylarında Şam'a getirilmiştir. Bizzat gördüğüm bu değerli, yüce ve büyük kitap güzel, açık ve güçlü bir hat ve kaliteli bir mürekkeple ye deve derisi olduğunu sandığım deri üzerine yazılmıştır.» [87] Anlaşılan o ki, «en-Neşr fi'l-Kıraati'l-Aşr» İsimli kitabın yazarı İbnu'i-Cezerî ile «Mesaliku'l-Ebsâr fî Memâlikf'l-Emsâr» isimli eserin yazarı İbnu FazINİah el-Umeri [88] de bu Şam Suriye mushafını görmüşlerdir. Bazı araştırmacılar da bu mushafın uzun müddet Rus Çarlarının hakimiyeti altında Leningrad Kütübhanesinde kaldığı ve oradan da İngiltere'ye götürüldüğü kanaati hakimdir. [89] Başka araştırmacılara göre ise, H. 1310 senesine kadar Şam Mescidinde kalmış ve çıkan yangında yanmıştır.
Meşhur gezgin İbnu Batuta'nın kendisi Gırnata, Merakes, Basra ve diğer şehirlere yaptığı birçok seyahatinde Hz. Osman mushafları olduğu sanılan bazı mushafiarı veya bazı sayfalarını bizzat görmüştür
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
|
 |
« Yanıtla #78 : 30 Aralık 2009, 22:41:43 » |
|
Allah razı olsun!
6 nüshanın hepsi de bir arada mı? Hepsi Şam Camii'nde mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
|
 |
« Yanıtla #79 : 03 Ocak 2010, 20:11:47 » |
|
İlk inen ayetler ve anlamları?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
|
 |
« Yanıtla #80 : 21 Ocak 2010, 22:16:43 » |
|
İlk inen ayetler ve anlamları? Alak Sûresi'nin İlk 5 Ayeti :
1- Yaratan Rabb'inin adıyla oku!
2- O, insanı bir kan pıhtısından yarattı.
3- Oku! Rabb'in sonsuz kerem sahibidir.
4- O Rab ki, kalemle yazmayı öğretti.
5- İnsana bilmediği şeyleri öğretti. Anne-babaya itaati emreden ayetler?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2010, 22:19:15 Gönderen: Evvab »
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
|
 |
« Yanıtla #81 : 27 Ocak 2010, 20:38:26 » |
|
Anne-babaya itaati emreden ayetler?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SONBAHAR
GONYALI
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

128
|
 |
« Yanıtla #82 : 29 Ocak 2010, 10:55:54 » |
|
BAKARA SURESİ 83. AYET İSRA SURESİ 23-24. AYETLER BEN BUNLARI BULDUM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
|
 |
« Yanıtla #83 : 27 Şubat 2010, 12:41:00 » |
|
Bir ara inceleyeyim, kardeşim! Allah razı olsun!
Anne-babaya itaat ile ilgili başka ayetler bilenler ya da bulanlar yazabilirler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SONBAHAR
GONYALI
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

128
|
 |
« Yanıtla #84 : 03 Mart 2010, 22:48:17 » |
|
Bir ara inceleyeyim, kardeşim! Allah razı olsun!
Anne-babaya itaat ile ilgili başka ayetler bilenler ya da bulanlar yazabilirler..
AMİN ECMAİN KARDEŞİM EN KISA ZAMANDA ARAŞTIRACAM BENDE İNŞALLAH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
|
 |
« Yanıtla #85 : 02 Nisan 2010, 23:36:39 » |
|
Anne-babaya itaati emreden ayetler?
Rabbin, O'ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle-davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: "Öf" bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle. Onlara acıyarak alçakgönüllülük kanadını ger ve de ki: "Rabbim, onlar beni küçükken nasıl terbiye ettilerse Sen de onları esirge."(İsra, 17/23-24)
Sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: "Hayır olarak infak edeceğiniz şey, anne-babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışadır. Hayır olarak her ne yaparsanız, Allah onu şüphesiz bilir."(Bakara, 2/215)
Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez.(Nisa,4/36)
Biz insana, 'anne ve babasına' iyilikle davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Onun (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır. Nihayet güçlü (erginlik) çağına erip kırk yıl (yaşın)a ulaşınca, dedi ki: "Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve Senin razı olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et; benim için soyumda salahı ver. Gerçekten ben tevbe edip Sana yöneldim ve gerçekten ben Müslümanlardanım."
İşte bunlar; yaptıklarının en güzelini kabul ederiz ve kötülüklerinden geçeriz; (bunlar) cennet halkı içindedirler. (İşte bu,) Onlara va'dolunan doğru bir vaaddir.
O kimse ki, anne ve babasına: "Öf size, benden önce nice nesiller gelip geçmişken, beni (diriltilip) çıkarılacağımla mı tehdit ediyorsunuz?" dedi. O ikisi (anne ve babası) ise Allah'a yakararak: "Yazıklar sana, iman et, şüphesiz Allah'ın va'di haktır." (derler; fakat) O: "Bu, geçmişlerin masallarından başkası değildir" der.
İşte bunlar, cinlerden ve insanlardan kendilerinden evvel gelip-geçmiş ümmetler içinde (azap) sözü üzerlerine hak olmuş kimselerdir. Gerçekten onlar, ziyana uğrayanlardır.(Ahkaf, 46/15,16,17,18)
Başka var mı diye bakmalı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evvab
Site Yöneticisi
Üstadı Azam

233
|
 |
« Yanıtla #86 : 06 Mayıs 2010, 22:30:51 » |
|
Aşağıdakilerden hangisi tefsirde muksir (çok görüş bildiren) kişilerden biri değildir?
a-Züheyr b. Ebû Sulmâ
b-Abdullah b. Abbâs
c-Abdullah b. Mes’ûd
d-Ali b. Ebî Tâlib
|
|
|
|
|
|
|
|